vrijdag 22 juni 2012

Giraf + work in progress

Ik werkte de laatste twee edities van Schoten Stikt aan een truitje. Deze week werkte ik al iets zelfzekerder aan de overlock en naaide op die manier de voering + de buitenstof aaneen. Er is nog wel wat werk aan (de onderrand, de mouwen en natuurlijk ook de knopen), maar het is nu al echt herkenbaar als een trui! En al getest en goedgekeurd door de dochter :-)





(En oh wat zie ik daar... een leuk nieuw patroon voor een jasje... in de stijl van die urban hoodie. )



Ik maakte ook nog een klein projectje. Een klasgenootje van het middelbaar woont in Italië, en zij werd onlangs mama. Ik wilde graag iets klein maken om op te sturen.


Ik pinde dit girafje een tijdje geleden. Ik ben er tevreden van, maar het is toch niet 100% perfect. Bij het keren was ik blijkbaar wat te ruw en ik moest een paar stukjes terug overstikken omdat het aan de naden wat scheurde... 
O en eerst naaide ik de lintjes er per ongeluk verkeerd tussen!! Ja, met de geplooide kant naar binnen... beginnersfoutjes hé :-)



Het keergat sloot ik met zo'n "onzichtbare steek", bleek echt supersimpel. Eigenlijk is het stukje naad waar het keergat zat, mooier dan de rest van de naad! Want daar zie je het stiksel een beetje...

Maar alles bijeen wel content van. Ik ga dat zeker nog maken, vind het echt een schattig ding, eigenlijk niet veel werk en je kan met de stoffen en lintjes variëren. Voor wat geluidseffect stak ik er ook een belletje in. 
Hopelijk valt het in de smaak!

Stippenstofje is een heerlijk zachte flanel van Monaluna dat ik al eens gebruikte voor een pyjamabroekje. Het vlinderstofje won ik een tijdje geleden bij Creadroom

woensdag 6 juni 2012

Overlock- en Japans debuut

Gisterenavond deed ik 2 dingen voor het eerst: ik overlockte (ok, ooit had ik al wel eens (twee keer zelfs denk ik) iets op een van onze overlocks geprobeerd maar ik had er toen (ja, beide keren) alleen voor gezorgd dat alle draden opnieuw moesten ingeregen worden... oeps) én ik keek eens in een Japans patronenboekje. En beiden vielen me goed mee ;-)

Voorlopig nog geen foto's van het resultaat, maar die komen nog als de projecten in kwestie af zijn. Ik had thuis nog snel de stof geknipt gesneden voor een urban hoodie en een Warhol dress. Bij de Warhol dress moest ik wel een beetje poteren omdat het t-shirt dat ik wilde gebruiken eigenlijk net te klein was (een vrouwent-shirt maatje m). Ik gok dat je dat niet zal zien als het ineenzit, maar afwachten dus ;-)

In het Japanse boekje zag ik een rokje met laagjes, dat ook een "ingebouwd" shortje heeft; ik vond het een handig modelletje zo met dat shortje (voor alle duidelijkheid, 't is voor de dochter hé) en het bestond maar uit 3 patroondelen (??). Ben heel benieuwd! Eens kijken in welke stof ik het zou maken...
Ik vind het toch precies ook niet zó vanzelfsprekend hoor, enkel op de afbeeldingen afgaan... dus daar ook: afwachten maar!